SEO Title

medicijnresten

medicijnresten

Al langer weten we dat ons leidingwater nog medicijnresten kan bevatten. Uit onderzoek blijkt dat er sowieso Ethinyl Estradiol (EE2, bestanddeel van anticonceptie) in ons leidingwater zit.

Een studie, uitgevoerd door de Britse ‘Environmental Agency’, toonde aan dat oestrogeen-actieve stoffen zelfs tot geslachtsverandering van mannelijke vissen leidde. Er is geen bewijs is dat deze hoeveelheid ook voor de mens schadelijk is, wel is bewezen dat deze stoffen in ons drinkwater doordringen.

Ook antidepressiva en zelfs bijproducten van de cocaïne-productie zijn aangetroffen in Brits leidingwater. Ook werden bij een risicoanalyse (uitgevoerd door het Ministerie van Volksgezondheid in 2013) Cafeïne, Carbamazepine (een werkstof in anti-epileptica), pijnstillers als Ibuprofen en Naproxen en statines en isotopen in ons leidingwater aangetroffen. De waarden lagen toentertijd beneden de therapeutische doses en werden niet als bedreigend voor de volksgezondheid gezien. Hoe het daar nu mee staat, 10 jaar later, is niet bekend.

Zie voor meer informatie over een groot, recent onderzoek naar Europees water http://swisswater.nl/onze-waarden.php?p=46

 

 

Fysiotherapie

logo

Gegevens

Mw. J.V. van Arkel - Grundmann
Pelgrimsweg 98
3401TS IJsselstein
KvK 30268660