Zuiver water voor optimale gezondheid - Swiss Water

Over water

Over water

Er valt zoveel te zeggen over water. Waar te beginnen? Hieronder bieden we op een inzichtelijke manier informatie vanuit diverse perspectieven. Over water en de effecten van zuiver water. Zo kan iedereen zelf al lezend op onderzoek gaan.


De functie van ons water
Na lucht is water voor ons de meest belangrijke stof. Het voert de gifstoffen vanuit de cellen af, en zuivert zo ons lichaam. Het is ook ons transportmiddel om voedingsstoffen in de cel te brengen. En als derde is het de informatie- en communicatiedrager in het lichaam. We kunnen het geheugen van water dus ook positief inzetten om er bepaalde frequenties in op te slaan.


Hoe te drinken
Welke manier van waterdrinken dient ons lichaam? ’s Ochtends na het opstaan eerst wat water drinken en niet meteen eten. Dan gedurende de dag elk half uur een klein glaasje. Een glas water een half uur voor je gaat eten stimuleert het metabolisme en de trek. Na het eten adviseren we minimaal een half uur pauze. Als de maag leeg is en er komt voedsel bij, gaan de maagsappen aan het werk. Als daar te snel water bijkomt, krijg je een mengsel waarin de maag-enzymen maar half werk kunnen leveren.

Hexagonaal Water

Grootste aandeel
Ons lichaam bestaat voor ca. 70% uit water en onze hersenen zelfs uit bijna 90% water. Wat weten we eigenlijk over dit grote aandeel in ons lichaam?


Hexagonale structuur
Dat wat water leven en energie geeft, is de hexagonale structuur. Als de watermoleculen hun oorspronkelijke hexagonale vorm hebben, ondersteunen ze het menselijk lichaam efficiënter. Dr. Mu Shik Jhon, een Koreaanse waterwetenschapper, deelde zijn 40 jaren aan kennis in zijn boek ‘Hexagonales Wasser’. Hexagonaal water wordt daarin als één van de belangrijkste sleutels voor een optimale gezondheid genoemd.


Structuur herstellen
Tijdens het proces in de Swiss Waterfilter wordt deze hexagonale structuur hersteld. Dit start in de energetische module en wordt daarna versterkt door de RVS slang van Victor Schauberger; de verwervelaar. We raden aan om het water daarna niet meer in een rechte buis te laten stromen. Zo blijft de dynamiek behouden.


De voordelen
Het hexagonwater (ook wel kristallijn of gestructureerd water genoemd) is zo gestructureerd dat er geen plaats meer is voor schaadstoffen om zich vast te hangen. Het is door zijn veel kleinere structuur ook beter geschikt om in de cellen te komen, wat voor grotere waterclusters niet goed mogelijk is.

Boviswaarde

Vers geoogste groenten hebben een andere vitaliteit dan oudere groenten. Dit snapt iedereen. Maar kunnen we deze vitaliteit meten? De Boviswaarde, het trillingsgetal van materie, is ontwikkeld door de Franse wetenschappers Bovis en Simoneton. Elk product of voorwerp heeft een trillingsgetal, uitgedrukt in een aantal Bovis. Wanneer de trilling hoger is dan 6.500, is dit versterkend voor ons. Een lagere waarde dan 6.500 Bovis kost energie.


Onze gezondheid
Als het voedsel een waarde heeft groter dan 7.500, is het een krachtbron voor ons. Als voeding een waarde van meer dan 9.000 heeft, kan het als zuiverend en zelfs therapeutisch worden beschouwd.


De Boviswaarde van water
Kunnen we op eenvoudige wijze de Boviswaarde van water verhogen? Uit onderzoek blijkt dat de Boviswaarde hoger wordt als water in contact is geweest met specifieke edelstenen. Als dat water ook natuurlijk heeft kunnen wervelen, wordt de waarde nog hoger.


Verse groenten en fruit
Gekookt eten heeft een waarde rond de 200. Verse groenten en fruit 8000 of meer. En biologische groenten hebben dan weer een hogere waarde dan groenten met chemicaliën en genetische manipulatie. De Boviswaarden van fruit en groenten lopen snel terug als je ze verwerkt, conserveert of invriest. Verse, liefst rauwe groenten en fruit vitaliseren ons lichaam het meest.


Boviswaarden-tabel
0-3.000 Ziekmakend
3.000-6.500 Ongezond
6.500-7.000 Neutraal
7.000-8.000 Gezond
8.000+ Vitaliserend


Wist je dit?
Coca Cola blikje: 1230 Bovis
Kraanwater uit Nederland (Garderen): 5500 Bovis
Spa blauw: 5810 Bovis
Evian: 6120 Bovis
Sinaasappelsap uit supermarkt: 4000 Bovis
Vers geperst sinaasappelsap, bio: 10.500 Bovis
Graan in brood of andere deegwaren: 1000 à 2000 Bovis
Appel net geplukt: 8900 Bovis
Biologische, verse groente: meestal boven de 7000 Bovis
Niet biologische groente uit het buitenland: vaak onder 4000 Bovis
Kiemen: boven de 8000 Bovis

Mineralen in water, werkt dat?

Hoe nemen we mineralen op?
Ons lichaam heeft mineralen in een bepaalde ‘vorm’ nodig ; een chelaat-vorm. Het mineraal is dan omgeven door een ring van aminozuren. Dit wordt een organische binding genoemd. De ring lost in het lichaam op en de vrijgekomen aminozuren dienen als bouwstenen. Dan komt het mineraal vrij en kan het worden opgenomen in de cel. Als een mineraal aan een stof gebonden is die niet door het lichaam wordt opgenomen, is het voor het lichaam zonder waarde. Daarom is het zo belangrijk om de drager van mineralen te kennen.


Waterclusters
Water vormt een omhulsel om een mineraal. Hoe gestructureerder het water, hoe meer hydratatie-omhulsels er ontstaan. Dit noemen we waterclusters. Zo kan het lichaam de mineralen opnemen. De drager is in dit geval dus water. Maar…. dat werkt alleen als water zuiver, geënergetiseerd en gestructureerd is.


Mineralen anorganisch
Afhankelijk van je perspectief en informatiediepte is er veel meer te zeggen over mineralen en water. Het mineraal blijft vanuit scheikundig oogpunt altijd hetzelfde anorganische mineraal. De benamingen ‘anorganische en organische mineralen’ en de toevoegingen ‘gezond en ongezond’ zijn gebaseerd op halve kennis en dus onjuist.


Biologische voeding
Natuurlijk blijft onze hoofdleverancier voor mineralen de natuurlijke en biologische voeding. In een komkommer bijvoorbeeld, zijn mineralen in organische vorm beschikbaar. Het hoge wateraandeel in de komkommer bevat ook gestructureerde watermoleculen.


Kortom…
Mineralen, in welke vorm dan ook, hebben een omhulling nodig. Ons water kan die omhulling even geven. Net lang genoeg om opgenomen te worden!

Kalk

Kalkhoudend water leidt tot ongemakken en problemen. Naast de witte vlekken op gootstenen, tegels, kranen en serviesgoed ontstaan hygiëneproblemen door bacteriën die zich in die aanslag nestelen. Ook is kalk schadelijk voor het leidingsysteem.


Schade
Kalk zet zich af als een hardnekkige, steeds dikkere laag op de binnenwanden van leidingen. Dit kan leiden tot hoge energieverliezen, verstoppingen en verkalkte verwarmingsstaven in wasmachines, boilers en water-verwarmers. Met als gevolg een beperkte waterstroom en eventuele breuk van een leiding. Naast de schade aan apparatuur en dure reparaties, verhoogt elke millimeter kalkaanslag het energieverbruik met 12% tot 18%.


De oplossing
Kalkaanslag is ook voor onze Swiss Water apparaten het grootste probleem. Hoe meer kalk er in water zit, hoe sneller het membraan verstopt raakt. Om het kalkprobleem in een Swiss Water installatie te voorkomen en om eventueel meteen je hele huis tegen kalkaanslag te beschermen, hebben we voor de beste oplossing gekozen. De filter die het effectiefst is wat betreft de kosten-batenanalyse, kan je hier [hyperlink naar button modellen - hoofdstuk kalkfilters] vinden.

De pH-waarde van water beïnvloeden

Hoe zat het ook alweer…?
De pH-waarde toont scheikundig gezien de zuurtegraad van een waterige oplossing. Ook van water. Het zegt ook iets over de activiteit van waterstofionen in een oplossing of mengsel. Afhankelijk van de oorsprong en de hardheid van het water is de pH-waarde van water gemiddeld 7,0 tot 8,5.


En na het filteren?
Als het water wordt ontzout na intensieve zuivering door poriënfilters, heeft het water een lagere geleidbaarheid. Daardoor wordt het moeilijker om de pH-waarde te meten. Alleen met geavanceerde apparatuur kan getest worden wat de pH-waarde is van gezuiverd water. Daaruit blijkt dat de pH-waarde na het gebruik van waterfilters vaak iets omlaag gaat. Ook gedestilleerd water wordt wat zuurder.


Ons lichaam
Aangezien ons lichaam gebaat is bij een minder zure waarde, zijn de ontwikkelaars van de Swiss Waterfilter op zoek gegaan naar de beste oplossing. Door het kokosnootschaal-as in de pH-module wordt de pH weer omhoog gehaald, zodat de ideale graad terugkomt die ons lichaam nodig heeft om het water zo moeiteloos mogelijk op te nemen.

Tips voor vochtinname

- Drink 1,5 tot 2 liter vocht door de dag heen (en meer bij hitte of als je aan het sporten bent).
- Zorg voor afwisseling. Water, fruit- en kruidenthee, maar ook verdunde pure vruchtensappen.
- Een glas water binnen handbereik is een herinnering om te drinken. Zo zal je vaker drinken.
- Cafeïne en dranken met koolhydraten en suiker versnellen het waterverlies uit je lichaam.
- Verkies ‘plat’ water boven koolzuurhoudend water. Koolzuur verhoogt de oppervlaktespanning. Zo wordt het moeilijker om water op te nemen in je cellen.
- Water uit een PET-fles is niet aan te raden.
- Beperk dranken die vocht-afdrijvend zijn, of drink er meer water bij.
- Maak drinken prettig (in gezelschap, een mooi glas, karaf, leuke beker, etc.).
- Intimideer jezelf niet door 's ochtends 3 flessen water klaar te zetten. Deze aanblik is als de ‘berg die je moet bedwingen’.
- Eet (biologische) voeding met een hoog watergehalte (fruit, soepen, enz.).
- Het drinken van zuiver water 's ochtends vervangt koffie (met betrekking tot de stoelgang).

'Alkalisch' water, kan dat?

Voor hoge prijzen worden apparaten aangeboden die water scheiden in een alkalische en een zure component, meestal na een minder efficiënte voorfiltratie met actieve kool. Er worden genezende effecten toegeschreven aan dit ‘alkalische’ water maar er is gebrek aan bewijs dat dit de gezondheid bevordert.


Verzwakkend
Zodra het in de maag komt, wordt dit alkalische water namelijk geneutraliseerd door het sterk zure spijsverteringssap van de maag. Dat neutraliseren verzwakt het maagzuur, wat grote gezondheidsconsequenties heeft. Er moet nu meer maagzuur worden aangemaakt, bepaalde vitaminen en mineralen worden niet meer voldoende opgenomen en zwak maagzuur vormt een zwakke barrière voor parasieten.


Plantaardig voedsel effectiever
Ook zou water uit waterionisators vrije radicalen binden. Hierbij worden echter cellulaire redox-signaalmoleculen verstoord, die van centraal belang zijn voor de immuunfunctie van de cel. Het is veel effectiever om dagelijks genoeg plantaardig voedsel te eten. Dat bevat namelijk de antioxidanten vitaminen A, C en E, die veel effectiever zijn in het beschermen van onze cellen tegen vrije radicalen!


Chelaat-vorm
En fruit, groenten en bladsalades bevatten meer mineralen dan geïoniseerd water. Dus als je je lichaam wilt alkaliseren, kan dat met deze voedingsmiddelen. Bovendien zijn de mineralen in deze voedingsmiddelen organisch gebonden in chelaatcomplexen en kunnen ze veel beter door het lichaam worden gebruikt dan de mineralen die in water zijn opgelost.


Metabolisering doorslaggevend
Net als bij voedsel is niet de alkalische beginwaarde doorslaggevend, maar de metabolisering binnen het lichaam. Omdat bekend is dat ziekten, ontstekingen en pijnen voortkomen uit een gebrek aan energie (zuurgraad), is het drinken van schoon, puur water een elementair basismedicijn.


Zuurstof in de cel
Puur, schoon en leeg water, zoals oorspronkelijk in de natuur of na filtering met de Swiss Waterfilter, hoeft niet verteerd te worden in de maag (dit is goed te merken, want zelfs het drinken van 1 liter water leidt niet tot een opgeblazen buik). Het stroomt rechtstreeks de darm in. De pH-waarde van de darm is ongeveer pH 8,5. Schoon water absorbeert hier de ‘negatieve lading’, d.w.z. het teveel aan elektronen. Dit bevordert de reactie met zuurstof in de cel.

logo

Gegevens

Jacqueline Grundmann
Oostenrijkstraat 42
4302 AL IJsselstein
KvK 30268660